Trä tillsammans med dova toner och färgstarka detaljer - Norrlands trä

Trä tillsammans med dova toner och färgstarka detaljer

Sommar och ljusare tider får oss att inspireras av glada färger som lila och gult tillsammans med dova naturnära toner som skapar trygghet. I de här rummen har tak, väggar och golv klätts i trä som tillsammans med den dova färgpaletten strävar efter att ge en behaglig och stabil grund. Den sekundära färgskalan med lavendel och solgult i spetsen piggar upp och ger ett lättsamt intryck. Att låta träet få möta färger och material som glas och metall samt hårda och mjuka former ger en modern och spännande inredning.

Låt härliga pastellfärger, dova toner, hårt och mjukt tillsammans med träpaneler och trägolv inspirera.

Springpanelen ger ett speciellt uttryck och kanske påminner den om väggar vi sett sedan barnsben. När panelen är torkad till åtta procents fuktkvot blir springorna jämnt fördelade över väggen. Den dova färgskalan syns i golv, möbler och inredningsdetaljer medan några mindre detaljer i pastellfärger står för glädjen och lekfullheten i rummet.

Ett barnrum i neutrala färger som lätt kan anpassas med barnens ålder behöver inte alls vara tråkigt. En vit träpanel och furugolv ger ett rum för barnet att växa med. Här har detaljerna fått skapa en lekfull och kreativ atmosfär. Ett perfekt DIY-tips är att sätta färg och form på en annars lite opersonlig lampsladd med hjälp av träkulor som målas i valfri kulör.

Golvet är ett borstat furugolv som betsats i en stengrå nyans medan väggen är putsad träpanel som målats med en täckande grå färg. Att blanda olika texturer kan ge ett spännande intryck. Grå utgör också en skön bas för möbler och detaljer i starka färger.

Ett brunt golv kan ge stadga och värme till vardagsrummet; och här möts det upp av matchande soffa, vita träväggar, vitt trätak och vackra inredningsdetaljer. Och visst är det trivsamt?

En vitmålad pärlspont kan kännas romantisk och traditionell men panelen kan också upplevas både ungdomlig och modig. Här har panelen med den mjuka pärlan fått möta moderna strama linjer, hårda material och pigga färger. En mix av stilar ger ett personligt intryck.

Stäng