Rustikt och lantligt där gammalt möter nytt - Norrlands trä

Rustikt och lantligt där gammalt möter nytt

I den här lantliga villan har det traditionella och genuina mixats med moderna lösningar. Resultatet blir en flört med tidigare generationer men där tiden gått vidare och fått en härlig blandning av gammalt och nytt. Den här träpanelen och trägolvet är nya, men att inreda med träpanel och trägolv är något vi gjort sedan många generationer tillbaka.

 

Trä är ett hållbart och klimatsmart val, ett material som inte går ur tiden och håller i många år framöver. Att återanvända detaljer från förr sätter prägel på huset. Färgskalan är dov med några få färgsprakande detaljer. Här sprids värme i både inredning och historia.

Ett varmt och färgstarkt välkomnande

Det gamla trägolvet med vinröda schackrutor, den vitmålade eleganta pärlsponten, lister och socklar i en mörkgrå ton tillsammans med den iögonfallande ytterdörren. Man kan inte bli annat än glad i den här charmiga hallen.

Behaglig kontrast med trä

En klassisk vitmålad pärlspont på väggar och tak tillsammans med ett robust borstat furugolv utgör basen i det här hemmet. Furu är tall som är ett mjukt träslag, men genom att välja ett borstat furugolv får man ett tåligare golv. Det borstade trägolvet har en tydlig trästruktur, är tillverkat av massivt trä och har en karaktär som passar in i den lantliga stilen. I sällskap med pärlsponten som har sina rundade former och elegans så skapas ett fint samspel.

En tidlös klassiker

Köket är den naturliga samlingsplatsen, och det är härligt att det finns plats för många människor. Här skapar köksön en extra arbetsyta att samlas kring, och med ordentligt avstånd mot köksbänkar känns det luftigt och inbjudande. Pärlsponten målad i vitt tillför en genuin känsla till köket men också en mjuk och fin kontrast mot det beiga shakerköket.

Ett matrum med charm

En stor och härlig matsal, med plats för familj och vänner. Den vackra gamla kakelugnen höjer mysfaktorn under årets kallare dagar. Tänk att få tassa runt på det varma och tjocka vitlaserade furugolvet medan elden sprakar i kakelugnen!

Går du i renoveringstankar?

Ett bra tips är då att skapa en övergripande bild om hur du vill att resultatet ska bli. Gör ett enkelt stilleben och fundera på vilken stil, material och färger som du tycker om. Det underlättar och sparar tid och du ser snabbt vad som passar ihop och inte. Hitta en röd tråd och utgå från den.

Stäng