Inspireras av panel och golv i gråa toner - Norrlands trä

Inspireras av panel och golv i gråa toner

Den ljusa färgskalan är något som vi i Skandinavien verkligen gillar. Och precis som vitt, är grått en baskulör som blivit allt mer populär. I vårt sortiment finns både täckmålade och betsade grå paneler samt ett gråbetsat golv.

Putsad Slätspont Målad grå S2502-Y gör sig fint både som vägg och tak.

En putsad slätspont i grått för ett varmt och ombonat hem

En ljusgrå täckmålad slätspont ger lugn och värme till ditt hem. Den mångsidiga kulören påminner om skogens vitmossa som fint kompletteras med både varma och kalla färger, beroende på vilken känsla du vill ha i rummet. En grå panel ger en ombonad känsla, tonar ner hårda kontraster och skapar ett mjukt intryck.

Vårt borstade furugolv, Ultra Protect Stengrå, har ett skyddande matt lack som gör golvet lätt att sköta om.

Vårt borstade furugolv, Ultra Protect Stengrå, har ett skyddande matt lack som gör golvet lätt att sköta om.

Inred med stengrå toner från golv till tak

I vårt sortiment finns både en panel och ett golv som är laserat i en stengrå nyans. De passar fint ihop om du vill skapa en lugn och enhetlig känsla. Golvet ger också en fin bas till rummet tillsammans med någon av våra vita paneler. Eller varför inte en stengrå panel till ett vitlaserat golv? Den stengrå färgen påminner om solvarma stenar och trä som åldrats naturligt i naturen.

Putsad Slätspont Målad grå S2502-Y, här med köksskåp lackade i samma ton.

Putsad Slätspont Målad grå S2502-Y, här med köksskåp lackade i samma ton.

Naturens och färgens förmåga att anpassa sig

Grått på väggar, tak och golv påverkas av andra kulörer, vilket kan vara bra att tänka på när du inreder ditt hem. För en varmare ton, komplettera med inredning i en jordnära färgpalett. Om inredningen istället går i kalla toner som till exempel blått och krom så kommer den grå panelen att upplevas svalare. Det fina med att välja grått som bas är att den enkelt kan påverkas och rätta sig efter just dina önskemål. Färgen i rummet påverkas också av från vilket väderstreck det naturliga ljuset kommer in, ett rum mot norr kan kännas kallare än ett rum som vänder sig mot söder. Vilken tid på dagen det är, vilket väder det är och om det är artificiellt eller naturligt ljus spelar också in. En grå färg som har en varm underliggande ton upplevs behaglig när det kalla dagsljuset kommer in.

Stäng