Inred med Norrlands trä - Norrlands trä

Inred med Norrlands trä

I en snabbt föränderlig värld och uppkopplad värld är det lätt att längta efter något beständigt. Det är inte konstigt att fler får upp ögonen för att inreda med trä. Ett hem där man låtit skogen ta plats inomhus blir vackrare över tid och andas hållbarhet och omtanke.

Vardagsrum designat av Lotta Agaton och Norrlands trä

Hållbar inredning

Trä har länge levt i våra hem i form av lister, möbler, golv och karmar. Att låta materialet klättra vidare på väggen är inte heller nytt, men det blir allt mer populärt. Det fina med trätrenden är att den är hållbar. Det är lika vackert med en rå, obehandlad trävägg som det är enkelt att förändra utseendet och nyansen på din vägg över tid. Att inreda med trä är en trend som håller i längden.

Hur vill du montera panelen?

Liggande eller stående? Bröstpanel eller hela vägen upp i taket? Träpaneler kan monteras på olika vis, beroende på vilken effekt du vill uppnå. En stående träpanel på väggen ger känslan att takhöjden ökar, medan en liggande panel kan få rummet att verka längre eller bredare. Det är också klokt att studera ljusinsläppet i rummet för att kunna justera hur ljuset ska spela över brädorna.

Tassa mjukt

Trägolv signalerar tidlöshet och lugn, och ett gammalt trägolv kan lyfta vilken mäklarannons som helst. Det är lätt att förstå varför underlaget är så populärt. Mötet mellan fotsula och furu är oväntat mjukt. Furugolv håller dessutom en skön temperatur oavsett hur vädret är. Det gör alla dina golvnära upplevelser behagliga.

Kombinera mera

Ljust eller mörkt? Kärvt eller slätt? Naturligt naket eller välbehandlat med färg? Det finns många val att göra när du bestämt dig för att låta trä ta plats i ditt hem. Därför är det skönt att trä är en familj vars olika medlemmar är tacksamma att kombinera – såväl med varandra som med andra material. Varför inte låta en ljus träpanel på väggen bryta av mot ett mörkbetsat trägolv i massiv furu? Eller låta skogen flytta in i köket och skapa harmoni med kakel och marmor? Möjligheterna är många med detta rofyllda och följsamma material.

Stäng