Fridas harmoniska fjälldröm i trä - Norrlands trä

Fridas harmoniska fjälldröm i trä

Redan innan Frida Hansdotter hade bestämt sig för att bygga fjällstuga, drömde hon om en stuga med träpanel från Norrlands trä. Så när det var dags att uppfylla drömmen om fjällstuga var valet självklart.

 

Och hon är supernöjd med sitt val av träpanel; och att använda samma träpanel från golv ända upp till nock i det stora rummet som har en öppen planlösning för kök och vardagsrum blev precis så bra som Frida tänkt sig.

”Träpanelen är mitt bästa val i hela huset”, berättar Frida. ”Och att jag vågade välja gråbetsad panel både på vägg och tak. Det blev precis den känslan jag ville ha och jag tycker att det blev så snyggt.”

Att bygga en egen fjällstuga är en dröm för många, och inte minst för Frida som varit massor i fjällvärlden. Frida, som föddes 1985 och växte upp i Norberg, har gjort en imponerade skidkarriär. Hon kan bland annat stoltsera med OS-guld i slalom, flera VM-medaljer och otaliga pallplatser i världscupen. År 2019 la hon skidkarriären på hyllan, har åtagit sig många hedrande uppdrag och startat sitt egna varumärke Hansdotter Sportswear. Tillsammans med sin man har Frida också fått deras älskade son Colin och nu har familjen byggt sin efterlängtade fjällstuga i vackra Idre Himmelfjäll.

 

Frida berättar att hon sökte efter ”vinterstugmys-känslan” och valde en lite mörkare panel för att kunna jobba med belysning för att få till den där mysiga känslan. ”Panelen har ett liv i sig som är så otroligt fint och ser olika ut i olika ljus”, berättar Frida.

Frida har länge varit intresserad av inredning och ofta bläddrat i inredningsmagasin på sina resor till olika skidorter över världen. Det var på en resa till Zermatt som hon för första gången stötte på ett hus som hette Harmoni, vilket Frida tyckte satte ord på hur hon kände sig i fjällvärlden. När hon sen mötte Bra Hus och deras husserie Harmoni var valet lika självklart som träpanelen.

 

Lika vackert namn som Harmoni har platsen där stugan ligger, Himmelfjäll. En perfekt plats för Frida att skapa liknande fjällupplevelser med sin familj som hon själv haft som barn. Det bästa hon visste som barn var skidsemestrarna till svenska fjällvärlden. Och första vintern i stugan har varit precis allt som Frida drömt om.

På frågan om hon kan ge några tips till andra som funderar på att välja träpanel som vägg och tak svarar Frida – ”Jag kan varmt rekommendera panel från Norrlands trä. Panelen ger ett liv i huset och ändrar sig i nyans beroende på väder.”

Stäng