En varm beige och en glad vetegul - Norrlands trä

En varm beige och en glad vetegul

Nu lanserar vi två nya produkter där vi inspirerats från naturens färger. En putsad slätspont målad i en varm beige nyans och en putsad slätspont målad i en glad men dämpad vetegul färg. Båda har en varm ton som passar bra med jordiga toner, och är målade i samma låga glanstal som våra andra färger. Träet och den matta ytan ger en naturlig känsla till rummet. 

En av vårens nyheter är beige slätspont; beige är en kulör som verkligen blommat i våra skandinaviska hem på sistone. Färgen har en mjuk och ombonad framtoning och ger ditt hem en varm och trygg känsla. Den uppskattade kulören passar till andra färgtoner från naturpaletten som grönt och brända toner. Beige gör sig också fint med vitt och färger som rosa eller lila. Eller varför inte som bas till en starkare accentfärg. 

Kan ett rum kännas lite piggare och gladare när det får smyckas i gult? Att inreda med gult på väggar och tak ger både energi och ljus till ditt hem. Det är en naturnära och neutral färg men kan också vara ett modigt färgval beroende vad du väljer att kombinera den med. För en behaglig och mjuk inredning kombinera med andra ljusa nyanser och material som vitt, beige och björkträ. Addera svarta detaljer om du däremot är ute efter en mer stark och poppigare inredning.

Slätsponten är en populär tak- och väggpanel som ger en modern och stilren slät vägg. Profilen har en mycket liten fas som ger en mjuk övergång och minimala springor mellan varje bräda. Den täckmålade slätsponten passar i hemmets alla rum och gör sig lika bra i en modern villa som i ett gammalt sekelskifteshus.

Passar färgen hos dig? Träpanelerna är målade i färger som ofta används i inredning. Det kan ändå kännas svårt att veta hur en färg blir när den kommer upp på hela väggar eller tak. Hur en färg upplevs påverkas av ljusinsläpp och vilken tid på dygnet det är, men också av andra färger. Det kan vara bra att prova färgen i rummet och mot dina andra färg- och materialval. För att underlätta dina beslut kan du enkelt beställa provbitar på vår hemsida. En provbit visar profilen och ytbehandlingen, och ger dig känslan av träet.

Stäng