5 enkla sätt att inreda ett ombonat hem - Norrlands trä

5 enkla sätt att inreda ett ombonat hem

Låt naturen flytta in. Med paneler och golv i trä kan du skapa ett mysigt hem som samtidigt är stilrent, tidlöst och luftigt. Komplettera med mjuka kontraster och många växter.

Inred med ljusa naturmaterial

Vitmålade väggar och ett furugolv blir en rofylld ram till en naturnära inredning. Matcha material som trä, rotting och strå med ljusa textilier i lin, ull och bomull. Bryt av med detaljer i jordiga nyanser.

Addera mer trä i köket

Drömmer du om en förändring i husets hjärta? Du behöver inte bygga om för att skapa en varm och harmonisk känsla. Mindre renoveringar, som en bröstpanel eller ett mjukt trägolv, kan lyfta hela köket. Och finast är att kombinera dem: Till exempel genom borstad furu på golvet och målat trä i en mild kulör på väggen.

Skapa lugn och ro vid matplatsen

Inred för matro med växter och naturmaterial kring bordet. En linneduk behöver inte strykas och passar fint till trä. Enkelt vitt porslin blir en snygg kontrast. Krukväxter ger inte bara bättre luft; vi blir lugnare av att omge oss med mycket grönska.

Ge rummet liv med kontraster

Ett enkelt sätt att skapa dynamik i en luftig inredning är använda olika texturer, till exempel trä tillsammans med mjuka tyger och lurviga fårskinn. Du kan även kombinera olika typer av träytor. Norrlands träs paneler finns i tre texturer: Putsad som har en len yta, Borstad som har en tydlig struktur och Finsågad som har en rå yta. Låt basen vara ljus och neutral och addera varma pasteller, brända toner och inslag av svart.

Gör plats för inredningsfavoriterna

I ett rum med mycket trä behövs inte många saker för att den ombonade känslan ska infinna sig. Plocka undan det du inte behöver och låt favoriterna bland möbler, textilier och detaljer stå i fokus. Placera personliga ting i stilleben för att skapa intressanta blickfång.

Stäng