Inspireras av två nya produkter i gråa toner - Norrlands trä

Inspireras av två nya produkter i gråa toner

Den ljusa färgskalan är något som vi i Skandinavien verkligen gillar. Och precis som vitt, är grått en baskulör som blivit allt mer populär. Därför har vi tagit fram två nya produkter; en täckmålad grå träpanel i en ljus och behaglig ton, samt ett borstat massivt furugolv laserat i en stengrå nyans.

Nyheten, Putsad Slätspont Målad grå S2502-Y gör sig extra bra tillsammans på både väggar och tak.

En putsad slätspont i grått för ett varmt och ombonat hem

En av nyheterna är en ljusgrå täckmålad slätspont, som ger lugn och värme till ditt hem. Den mångsidiga kulören påminner om skogens vitmossa som fint kompletteras med både varma och kalla färger, beroende på vilken känsla du vill ha i rummet. En grå panel ger en ombonad känsla, tonar ner hårda kontraster och skapar ett mjukt intryck.

Vårt nya borstade furugolv, Ultra Protect Stengrå, har ett skyddande matt lack som gör golvet lätt att sköta om.

Vårt nya borstade furugolv, Ultra Protect Stengrå, har ett skyddande matt lack som gör golvet lätt att sköta om.

Inred med stengrå toner från golv till tak

Vår andra nyhet är ett golv som är laserat i en stengrå nyans. Golvet passar fint till vår stengrå träpanel om du vill skapa en lugn och enhetlig känsla, men ger också en fin bas till rummet tillsammans med någon av våra vita paneler. Det stengrå golvet påminner om solvarma stenar och trä som åldrats naturligt i naturen.

Putsad Slätspont Målad grå S2502-Y, här med köksskåp lackade i samma ton.

Putsad Slätspont Målad grå S2502-Y, här med köksskåp lackade i samma ton.

Naturens och färgens förmåga att anpassa sig

Grått på väggar, tak och golv påverkas av andra kulörer, vilket kan vara bra att tänka på när du inreder ditt hem. För en varmare ton, komplettera med inredning i en jordnära färgpalett. Om inredningen istället går i kalla toner som till exempel blått och krom så kommer den grå panelen att upplevas svalare. Det fina med att välja grått som bas är att den enkelt kan påverkas och rätta sig efter just dina önskemål. Färgen i rummet påverkas också av från vilket väderstreck det naturliga ljuset kommer in, ett rum mot norr kan kännas kallare än ett rum som vänder sig mot söder. Vilken tid på dagen det är, vilket väder det är och om det är artificiellt eller naturligt ljus spelar också in. En grå färg som har en varm underliggande ton upplevs behaglig när det kalla dagsljuset kommer in.

Stäng