Inred med en härlig sommarkänsla - Norrlands trä

Inred med en härlig sommarkänsla

Gör din sommarstuga till en plats att verkligen varva ner i. Låt ljuset, värmen och naturen inspirera dig till att inreda hållbart och harmoniskt med trä, ljusa ytskikt och vackra vintagefynd.

Skapa lugn och ro med trä

Vi människor kopplar av i naturen och inredning i trä kan bidra till en mer rofylld känsla i ett rum. Träpaneler och furugolv är trendiga nu, men också tidlösa och hållbara. Och de blir bara vackrare med åren. Inredning i trä kan skapa en mer rofylld känsla i ett rum. Vi människor kopplar av när vi är nära naturen.

Välj mjuka furugolv

Ett furugolv i vitlaserande eller klar lack gör rummet ljust och mysigt. Golvet känns mjukt under bara fötter och håller en behaglig temperatur året om.

 

Furu är ett hållbart val ur flera aspekter: Det håller länge, och vill någon förändra golvet i framtiden går det att slipa och behandla på nytt. Furu är också hållbart på så vis att det är ett förnyelsebart naturmaterial som finns hos oss lokalt här i Sverige. Alla våra golv tillverkas dessutom av tall från hållbara skogsbruk där man värnar om biologisk, social och ekonomisk uthållighet.

Få till sommarkänslan i köket

Du kan sätta träpanel på väggarna i köket. Våra behandlingar skyddar träet och gör det lätt att torka av, men bakom diskbänken och spisen kan du behöva skydda panelen med till exempel en glasskiva. Inred somrigt och förstärk naturkänslan med en kökssoffa av trä och en tavla eller poster med naturmotiv.

Addera växter och vintage

Fokusera på naturmaterial och inredning som åldras fint. Mixa gärna olika material och texturer, som skira vita gardiner till en soffa i grovt linne och pelargoner i lerkrukor. I en luftig inredning med mycket vitt kommer vintagefynd och möbler med patina verkligen till sin rätt. En arbetsbänk är praktisk men också ett trevligt inslag i inredningen.

Stäng